От 25 март на панамския кораб \"Сеавинт\" няма вода и храна. Моряците са потърсили помощ от българската посредническа фирма и от Министерството на външните работи, но до този момент резултат няма...

10 български моряци и 4 украинци 20-ти ден бедстват край бреговете на Бразилия.


От 25 март на панамския кораб \"Сеавинт\" няма вода и храна. Моряците са потърсили помощ от българската посредническа фирма и от Министерството на външните работи, но до този момент резултат няма.


Пътуващият под панамски флаг кораб \"Сеавинт\" в момента се намира край бреговете на Бразилия. Вчера един от 10 български моряци се е свързал със съпругата си. Оказва, се, че корабът е гонен от рейд на рейд от началото на годината, а от 20 дни е без провизии.


Агент на кораба е \"Арго меритайм\", собственост на Станчо Савов. През август миналото лято пак на негов кораб \"Лудогорец\" двама български моряци починаха от лоши хигиенни условия и липсата на храна и вода. От фирмата отказаха да говорят с екипа ни.


Морска администрация и външното министерство са информирани за случая, но до този момент реакция от тяхна страна няма. От ITF най-голямата морска синдикална организация са се свързвали с екипажа и са им препоръчали да плават към Европа, откъдето те ще ги поемат и ще им помогнат да се завърнат у дома.