Дъщеричката на Вито страда от синдром на Уилямс – генетично заболяване, което се изразява в задръжка в развитието. Според медици, тази болест се среща изключително рядко – едва 1 на 10 000 деца се ражда така.

Журналистът Витомир Саръиванов разказа и за трудностите, с които се е сблъскал в живота си по време на гостуването си при Гала.

Освен момченце, Вито има и дъщеричка – Марина. Тя има здравословен проблем. Страда от синдром на Уилямс  – генетично заболяване, което се изразява в задръжка в развитието. Според медици тази болест се среща изключително рядко – едва 1 на 10 000 деца се ражда така.

\"Трудно е в нейния случай да се правят прогнози. Божа работа е. Седим и чакаме, нищо не можем да направим\", разказа журналистът.

В България се знае много малко за това заболяване и няма от къде да се почерпи информация. Няма и организации, които да подкрепят родители с такива деца. Витомир разказа, че отношенията между двете му деца са особени и много деликатни.


\"Той има нужда от собствено пространство, докато тя е влюбена в него. Като го види и нищо друго не съществува за нея освен него. Сутрин става и поглежда да види дали той е там, а вечер стои на вратата и го чака да си дойде. Обожава го. Докато той леко я игнорира, въпреки че много я обича, но още не го показва\", допълни още Вито.


Връщайки се назад във времето, той каза, че не знае как е щял да постъпи, ако е знаел за това преди детето да се роди, но и не смята, че има смисъл да го мисли сега.


\"Имам познати, които са напуснали жените се, когато им се е родило такова дете. Честно казано, не разбирам как може да направиш такова нещо. Ясно е, че е тежко, трудно е. Семейството ти се обръща. Начинът, по който другите хора излизат на разходка или отиват на почивка, няма как да ти се случи на теб. Това обаче не е повод да кажеш \"мен какво ме интересува\" и да обърнеш гръб на майката и да оставиш децата си\", заяви Витомир Саръиванов.