Но не срещу цените на горивата, а ако държавата не започне да им изплаща компенсации за превоз на пътниците с намаление...

И автобусните превозвачи заплашиха с протести. Но не срещу цените на горивата, а ако държавата не започне да им изплаща компенсации за превоз на пътниците с намаление.


Според Националното сдружение на автобусните превозвачи пенсионерите, учениците, децата и останалите категории от хора, които пътуват с отстъпка, представляват такъв процент от клиентите им, че само 7 пътници във всеки автобус плащат реалната цена на пътуването си.


Превозвачите се оплакват, че на фона на високите цени на горивата все по-малкото желаещи да пътуват и фалитите от последната година, липсата на компенсации за превоз на пътници с намаление ще прелее чашата на търпението им.


Автобусните превозвачи обвиниха БДЖ в нелоялна конкуренция. Те дадоха срок до 31 май да започне изплащането на дължимите средства.


В противен случай обмислят протестни действия. На този етап обаче не можаха да кажат колко опари всъщност им дължи държавата.