Отчаянието е основната сила, която движи непреклонна решимост на Марийка Георгиева, която се е сдобила с пистолет...

Пенсионерка от разградското село Побит камък обяви твърд курс на преминаване към въоръжена борба с крадците. В края на март в \"Календар\" ви разказахме за неспиращите набези на крадците там. Тогава бащата на финансовия министър Симеон Дянков - Денчо Дянков, беше повел протеста.  Сега, на среща на хората от селото с представители на МВР, Марийка Георгиева обяви, че ако хване злосторник в къщата си, ще му \"тегли куршума\".

Месец по-късно се оказа, че острието на селското недоволство вече е представителка на нежния пол. Отчаянието е основната сила, която движи непреклонна решимост на Марийка Георгиева.

През последните 2-3 години \"желязната лейди\" на Побит камък е била обирана 6 пъти. Кражбите обаче останали ненаказани. Войнствената баба държи селската бакалия. Тя се сдобила с пистолет като бизнесменка, която борави с повече пари и е изложена на риск. Все още леля Мария не е стреляла по никого.

Директорът на разградската полиция Ивайло Йовчев посъветва гневната жена да не дава воля на емоциите си. Той призна, че наистина в Побит камък има бум на кражбите.

Йовчев обеща, че скоро злодеянията в селото ще бъдат пресечени и няма да се налага потърпевшите да се вдигат на оръжие.