Къде и как балерината се разтоварва, какви сувенири пази от многобройните си пътувания по света и защо е изградила балетна зала в къщата си...

Мария, по-известна като Маша Илиева, започва да се занимава с балет на 8-годишна възраст. На 10 години е приета в държавното хореографско училище, а година по-късно печели стипендия и продължава образованието си в академия в Санкт Петербург.

 

След завършването си е приета в балета на Софийската опера и още от първия сезон й е поверена солова изява в балета \"Дон Кихот\". През следващите години танцува сола във всички балети от репертоара на операта.

 

Паралелно със сценичната си дейност Мария Илиева се изявява успешно и като балетен педагог. Получава научна степен доктор. Води лекции в Националната музикална академия в София.

 

Балетната прима разбуни духовете в Националната опера, появявайки се на корицата на мъжко еротично списание и веднага след това договорът й на директор на националния балет не е подновен. През 1995 година създава своя балетна школа и до днес се опитва да сбъдне мечтите на всички, желаещи да станат балерини. 

Днес тя позволи на екип на \"На кафе\" да надникне в дома й, където Маша Илиева показа къде и как се разтоварва, какви сувенири пази от многобройните си пътувания по света и защо е изградила балетна зала в къщата си.