Някои от клиентите му се оплакаха, че в последната година не могат да вземат парите, които са дали на съхранение при него. Други разказаха, че системно вземал големи суми срещу запис на заповед и обещания за лихви, но не спазвал договорките за връщане на дълговете.

Обраният трезор е собственост на фалирал бизнесмен, казаха за \"Календар\" някои от клиентите на местопроизшествието. Борислав Николов Ралчев, на 51 години, участва в управлението на 7 действащи и три фалирали фирми. Някои от клиентите му се оплакаха, че в последната година не могат да вземат парите, които са дали на съхранение при него. Други разказаха, че системно вземал големи суми срещу запис на заповед и обещания за лихви, но не спазвал договорките за връщане на дълговете.

От съображения за сигурност скриваме лицето на жена от оплакалите се пред обрания трезор. По нейни думи, дъщеря й е била клиент и не е можела да си вземе парите.

Успяхме да се свържем с друга недоволна от бизнесмена. Преди две години тя е заела на Ралчев 60 000 лева срещу запис на заповед, а през 90-те е за кратко е поверила пари и в трезора му. От 2009 г. насам не може да си вземе парите.

По думите на други собственици на ценности, клиенти на този трезор от 90 години до днес са бивши министри, някогашни чейнчаджии, стари и нови крупни бизнесмени, които не искали да декларират имуществото, за да го поверят на банки. Клиентите на трезори не са задължени да заявят официално какво заключват. Така при инцидент като този е трудно да докажат изчезналите си суми и вещи, за да изискват обезщетения за тях.

Потърсихме неколкократно позицията на бизнесмена Ралчев по мобилния му телефон, но не получихме отговор.