Извънредно предаване в памет на Иван Славков. Заедно с едни от най-добрите му приятели Сашо Диков, Агент Тенев и Слави Бинев ще си спомним за Батето.

\"Всички хора, които са се докоснали до него знаят, че той имаше едно огромно сърце, в което имаше място за всеки\".

Това заяви Слави Бинев в \"Шоуто на Иван и Андрей\" по повод смъртта на Иван Славков-Батето.

Сашо Диков от своя страна сподели, че днес е разбрал от \"информирани хора\" една интересна история, свързана с Иван Славков, за която никой не знае, най-вероятно защото самият Славков не е парадирал с този факт.

 

\"Навремето, при посещението на Иван Славков при един от синовете на Кадафи - шеф на тамошния спортен олимпийски комитет, той всъщност е изпълнявал мисия на президента Петър Стоянов. Предполага се, че Батето е бил един от основните фактори за омилостивяването на Кадафи, за да пусне нашите медицински сестри под домашен арест и да обещае, че няма да ги убива\", разказа Сашо Диков.

 

\"Ако не беше направил Иван Славков всичко това, което се случи в Българската национална телевизия, сега едва ли щяха да съществуват другите телевизии по начина, по който ги има сега\", на мнение е Иван Тенев.

 

\"От всички неща, които се говорят за Иван Славков, има голяма доза истина\", призна Слави Бинев, визирайки веселата страна на Батето. Независимо от някои просташки попадения, има една изключителна нишка на един изключително грамотен и интелигентен човек, разказа още той.


\"България не беше скроена за този човек. Той беше скроен за нещо друго\", смята Иван Тенев и заключи, че Иван Славков може да е починал от белодробна недостатъчност, но той е страдал от сърдечна предостатъчност.

Тримата близки приятели на Иван Славков бяха категорични в това, че, Батето е човел, който е направил много за спорта, за телевизията и за България изобщо.

 

Поклонението ще бъде извършено в четвъртък, 5 май, от 11.00 часа на Национален стадион \"Васил Левски\".