Осама бин Ладен щеше да бъде заловен жив, ако такава възможност съществуваше, обявиха от Белия дом на официален брифинг...

Осама бин Ладен щеше да бъде заловен жив, ако такава възможност съществуваше, обявиха от Белия дом на официален брифинг.

 

От Вашингтон разпространиха и снимки, които показват президентът Барак Обама и високопоставени членове на администрацията му, които гледат на живо убийството на лидера на „Ал Кайда".

 

Кадрите от операцията в Пакистан достигали до Белия дом от камера, закрепена на каската на един от командосите.

 

От сателитната връзка се видяло и как Осама бин Ладен използва една от жените си за жив щит, докато стреля с автомат Калашников по атакуващите американски войници.

 

Източници от разузнаването обявиха, че засега снимки на тялото на Бин Ладен няма да бъдат показвани, но не изключиха това да се случи на по-късен етап. Председателят на сенатската комисия за вътрешна сигурност Джо Либърман, заяви, че \"може би е необходимо да се публикуват фотографиите на трупа, колкото и отблъскващи да са те, за да се отхвърли всяка идея, че има измама от страна на президентската администрация\".

 

В четвъртък Барак Обама ще посети Кота нула в Ню Йорк – мястото, където преди атентата от 11-ти септември се издигаха кулите-близнаци на Световния търговски център. Там държавният глава ще се срещне с роднини на загиналите.