Йотова очаква Бойко Борисов да се кандидатира за президент, защото това щял да бъде последният шанс да оцелеят. \"ГЕРБ много добре разбира, че няма друга кандидатура, с която да опита да вземе президентските избори. Борисов е нещо като спасителен пояс\"...

\"Моят избор за кандидат-президент на БСП е Стефан Данаилов. Смятам, че с обичта, която има от страна на хората, с авторитета и мъдростта на годините, той би бил добрият президент на страната. Нека обаче не забравяме, че Георги Първанов вдигна високо летвата. Много трудно ще бъде преодоляна тази конкуренция и кандидатурата трябва да бъде много внимателно преценена\".

 

Това заяви в \"Рулетка\" евродепутатът Илияна Йотова, като поясни, че не подценява кандидатурите на другите политически опоненти.

 

\"Най-важното е България да получи добър президент и нека той да не бъде резултат на политическа конюнктура\", допълни Йотова.

 

По повод скандалите около Първанов тя заяви, че всичко й прилича по-скоро \"на лай на малки пинчери около голямото куче\".

 

\"Това, че Георги Първанов заяви, че смята да остане в политиката явно не се хареса на много хора, защото те се страхуват от него\", на мнение е евродепутатът.

 

Йотова очаква Бойко Борисов да се кандидатира за президент, защото това щял да бъде последният шанс да оцелеят.

 

\"ГЕРБ много добре разбира, че няма друга кандидатура, с която да опита да вземе президентските избори. Борисов е нещо като спасителен пояс. Дефицитът на хора в партията е толкова голям и се вижда на всяко едно ниво\", смята Йотова.

 

Тя обаче е на мнение, че кандидатурата на Бойко Борисов ще бъде много рискована.