Допускам, че \"Атака\", която я приемат единствено в руското посолство, действа в посока упражняване на натиск върху правителството, подчерта лидерът на ДСБ...

Допускам, че \"Атака\", която я приемат единствено в руското посолство, действа в посока упражняване на натиск върху правителството. \"Атака\" ще оттегли подкрепата си от ГЕРБ, ако не се случат, например  руските проекти. Това каза в „Здравей, България\" лидерът на ДСБ Иван Костов.


По думите му всеки ще реши сам за себе си дали да публикуваната информация в \"Уикилийкс\" е истина. Ако четем внимателно становището на американското посолство, като че ли не се опровергава изнесената информация. Най-важното е, че отношенията между България и САЩ са по-добри отвсякога, коментира съпредседателя на \"Синята коалиция\".


България гарантира сигурността си през Алианса и е много важно да поддържа добри отношения със страните там. Когато няма достатъчно воля да се върви по пътя на реформите, се прави мониторинг и започват да те побутват, това е и бутане, и дърпане. Затова тези, които са ти партньори, винаги те побутват, допълни Костов.


Според него най-голямото доказателство дали българското правителство води балансирана политика между САЩ и Русия ще го видим в следващите седмици- в зависимост от това  дали кабинетът ще отстъпи на Русия и ще допусне страната ни да стане обект, който не само ще го дърпат и бутат, но и ще го санкционират.