\"Съвестта ми е чиста. Аз си заработвам честно парите с труда си и не смятам, че трябва да се извинявам за това, че съм преговаряла за хонорара си\", заяви Ганчева...

Журналистът Васа Ганчева бе заснета от скрита камера на Нова телевизия да иска хонорар, за да напише похвална статия за рубриката \"Съдебен спор\" на предаването \"Станция Нова\". Във видеото се вижда как телевизионната критичка заявява, че срещу 1000 лв. ще напише три поредни статии, с които да подкрепи предаването. Тя съветва човека, с когото разговаря, да осчетоводи парите като \"консултантски\".

 

\"Като пишеща на свободна практика аз се издържам на хонорар, както е по закон. Не съм длъжностно лице, не съм на трудов, нито на граждански договор, не принадлежа към никой творчески или професионален съюз\", заяви в \"Директно: Карбовски\" Васа Ганчева.

 

\"Съвестта ми е чиста. Аз си заработвам честно парите с труда си и не смятам, че трябва да се извинявам за това, че съм преговаряла за хонорара си\", допълни Ганчева.

 

\"Навсякъде, където участвам, искам хонорар. Дори сега искам да уточним, че ти ми даде хонорар, за да участвам в предаването ти\", обърна се към Мартин Карбовски журналистката.

 

На въпрос как в един момент е плюела Иван и Андрей, а след това взима пари, за да хвали тяхно предаване, Васа Ганчева заяви категорично, че не е знаел, че двамата водещи са продуценти на \"Станция Нова\". Смята дори да ги съди.

 

\"Аз съм от хората, които дадоха път на Иван и Андрей в телевизията. Те бяха млади и колоритни, но се нарамиха с една отвратителна мисия да блудстват с народа, което аз не одобрявам и затова години наред воювам с тях\", заяви още Ганчева.

 

\"Този стил на оплюване, който аз сега гълтам с пълни шепи, за мен е тотално неприемлив. Ако аз атакувам някого, го правя напълно мотивирано с правото на телевизионен критик, каквото имам\", допълни журналистката.