Рони от \"Насекомикс\", Деси от \"Фючър Шок\" и Вера представляват триото, вдъхновено от един от най-жизнерадостните стилове музика, а именно суингът...

Трите дами от \"Сентиментал суингърс\" пренесоха тази сутрин студиото на \"Здравей, България\" във времето на Дюк Елингтън и Ела Фицджералд.

 

Рони от \"Насекомикс\", Деси от \"Фючър Шок\" и Вера представляват триото, вдъхновено от един от най-жизнерадостните стилове музика, а именно суингът.

 

\"Много хора го обичат, защото е весела музика и всеки, който е дошъл на наш концерт, иска отново да повтори\", разказа Деси.

 

\"Сентиментал суингърс\" дори са включени в официалната селекция на кинофестивала в Кан.

 

Сега обаче им предстоят две участия. На 9 юни трите суинг дами ще открият летния сезон във Варна. Акцент в изпълненията на \"Сентиментал суингърс\" ще бъдат модерните хитове в нов суинг вариант, включително и траш метъл, звучащ като суинг.

 

На 11 юни пък \"София Лайф Клуб\" ще се превърне в \"София Суинг Сити: Шансон Кабаре\". Специално за вечерта музикантите подготвят класически кабаретни песни с танцьори, подобаващи костюми, грим и декори.

 

Вижте специалното изпълнените на суинг триото за \"Здравей, България\" във видеото.