С началото на туристическия сезон от Агенцията за безопасност на храните стартират масови проверки в хотелите по морето...

С началото на туристическия сезон от Агенцията за безопасност на храните стартират масови проверки в хотелите по морето.

 

Един от приоритетите в проверките на инспекторите е качеството на храната, предлагана по програмите \"ол инклузив\".

 

Екип на \"Здравей, България\" се включи в такава проверка в един от хотелите в курорта Златни пясъци.

 

От Агенцията по безопасност на храните проверяват ресторанта и кухнята на хотела по няколко показатели – вид, произход и съхранение на храните, документи за тях, хигиена на помещенията и персонала. 

 

Служителите не откриха пропуски и в качеството и съхранението на храните. Най-големите нарушения се констатират в по-малките обекти, признават от агенцията.

 

Ако имаме някакви съмнения по отношение на храната, която ни предлагат по време на почивка, имаме пълно право да поискаме сертификат за качеството й и срока на годност.

 

А сезон без оплаквания няма, особено когато туристите са все по-ухажвани и по-претенциозни. Хотелиерите прогнозират, че нарушенията в хотелите ще намаляват, защото това прогонва гостите им, а от година на година битката за туристи става все по-ожесточена.