За по-малко от пет месеца в свищовската болница са уволнени 15 души, с аргумент, че нямат необходимото образование. Причина за големите съкращения, които директорът на здравното заведение е направил, са огромните дългове, натрупани за по-малко от година...

За по-малко от пет месеца  в свищовската  болница са уволнени 15 души, с аргумент, че нямат необходимото образование. Причина за големите съкращения, които директорът на здравното заведение е направил, са огромните дългове, натрупани за по-малко от година.


Оказва се обаче, че уволнените хора все още се водят на работа и болницата получава пари за тяхната издръжка. Нещо повече - дори наскоро починала медицинска сестра, по документи все още работи там.  


Веска Цветанова е бивш рехабилитатор в болницата. През януари е уволнена, с аргумент, че  няма необходимата квалификация, нищо, че почти 20 години работи по специалността си. Месеци по-късно тя  разбира, че по документи все още  работи в болницата.


Разбрахме, че дори  наскоро починала акушерка  продължава да се води на работа в лечебното заведение. Според уволнените служители ръководството на болницата извършва тази измама, за да се усвоят повече пари по клинични пътеки. Директорът обаче категорично отказа коментар по темата.