Тук е много, много по-добре от Гърция – там банкрутираха, а ние усвояваме в пъти повече, добави премиерът

Ма моля ви се, дръжте се сериозно. Кой се интересува кой какво се е изказал? Така отговори премиерът Борисов на въпрос за днешното заявление на Волен Сидеров, че управляващата партия прилага една измама като \"купува така наречените независими депутати\".

 

На въпрос очаква ли нови вотове, премиерът каза: \"Ако не ги е срам, нека искат още вотове. Това е несериозно, затова не им обръщам внимание. Съседна Гърция потъна в кръв, банкрутира. Вие какво искате – да стане като в Гърция ли? Вие гледате ли новини?\", обърна се Борисов към репортер, който чистосърдечно го попита: \"България как е според вас в момента\". Тук е много, много по-добре от там – там банкрутираха, а ние усвояваме в пъти, пъти, пъти повече, с милиарди повече, отколкото тройната коалиция\" добави Бойко Борисов.

 

Премиерът Бойко Борисов откри пречиствателната станция за отпадъчни води на град Троян и финализирането на най-големия във финансово отношение проект на общината – изпълнение на първи етап на интегриран проект за водния цикъл на град Троян. Проектът е изпълняван с пари от Оперативна програма \"Околна среда 2007 – 2013г.\" и е съфинансиран от Кохезионният фонд на ЕС. Официални гости на церемонията са премиерът Бойко Борисов, Реналдо Мендметс, ръководител на отдел \"България\" в главна дирекция \"Регионална политика\" на Европейската комисия, кметът на община Троян Минко Акимов, Николай Нанков, областен управител на област Ловеч, Ивелина Василева, зам.-министър в МОСВ, директори на регионални представителства на национални агенции, представители на германската фирма, изпълнител на пречиствателната станция.

 

\"Ще се опитам без преводач да ви кажа какво правим – екология, магистрали, музеи, зали, стадиони. За Троян имаме 14 проекта, добър кмет, знае как да се оправя вече с толкова много пари, които му идват в кметството. Благодаря на Реналдо, че дойде днес тук с нас – той е изключително важен човек за България в Брюксел / Реналдо Мендметс, ръководител на отдел \"България\" в главна дирекция \"Регионална политика\" на Европейската комисия/\", добави премиерът Борисов. На въпроси на местни журналисти за лошото състояние на стадиона в Троян, Борисов каза: \"Първо ще направим софийските, пловдивските стадиони – тези от А група и после ще направим и троянския. След като 22 години нищо не е правено, сега едно по едно става – първо, трябваше да направим пречиствателната станция, 14 проекта има кмета на Троян, свлачището до стадиона е направено по проект. Инвестициите в Троян вече се случват, проекти в Троян има по всички програми\". /БГНЕС