Ако не сме си платили данъците или актовете към КАТ, скоро може да получим позвъняване...

В първият работен ден за тази седмица, данъчните започнаха да запорират заплати. Под ударите им ще попаднат всички, които не са се издължили на държавата или на КАТ. Некоректните платци са около 10 хиляди, информираха от агенцията по приходите. 

Ако не сме си платили данъците или актовете към КАТ, скоро може да получим позвъняване от данъчните. С него  ще ни уведомят, че имаме задължения и трябва да ги разплатим до две седмици. Ако не ги послушаме - оставаме без заплата.

В повечето случаи, когато се е стигало до тази мярка, чуждите работодатели у нас реагират остро на нарушението.

А ако работодателят реши да пренебрегне съобщението, тогава той ще трябва да плати дълга ви.

Данъчните могат да запорират и автомобила ви, като залепят на предното ви стъкло червен стикер. Така всички ще знаят, че вие сте некоректен платец към държавата. Но до тази мярка се стига рядко. Длъжникът няма право да маха червеният стикер. Според данъчните обаче, дори тази лепенка няма да им помогне да събират дължимото.

И все пак, ако имаме например акт към КАТ под 100 лева, той най-вероятно няма да представлява интерес за данъчните. Инспекторите ще запорират имущество и заплати на такава стойност, на каквато отговарят задълженията.


Данъчните могат да ни запорират заплатата, движимото и недвижимото имущество. Добрата новина обаче е че има и вещи, които няма да отнемат от нас. Какво  не могат да ни вземат данъчните - отговорът в централната емисия \"Календар\".