Искат ръководството на дружеството \"Слънчев бряг\" АД да подаде оставка...

Летният сезон започна, но конфликтът между хотелиерите в Слънчев бряг и ръководството на държавното дружество на курорта остава.

 

Представителите на бизнеса искат ръководството на дружеството \"Слънчев бряг\" АД да подаде оставка. Днес този спор се пренесе на централната алея в комплекса и пред погледите на наши и чужди туристи. В последния трети протест хотелиерите недоволстват от новата транспортна схема и въведената \"Синя зона\".

 

Протестиращите искат оставките на председателя на борда на директорите на акционерното дружество Златко Димитров и изпълнителният директор Мария Михалева заради липса на професионализъм.

 

От бранша недоволстват и от въвеждането на ограничителен режим при зареждането. Забраната важи от 6.00 до 10.00 часа и от 16.00 часа до полунощ, като хотелиери се оплакват, че остават без пресен хляб, тъй като камионите пристигали около 7.00 часа сутринта.

 

За края на миналата седмица беше насрочена среща в Министерство на икономиката за изглаждане на напрежението в комплекса, но тя се провали.

 

От Съюза на собствениците не отидоха, защото мястото беше променено в последния момент. Днес нито протестиращите, нито медиите успяха да се срещнат с ръководството на дружеството.

 

В декларация на пиар агенцията, с която държавното дружество работи, по-късно беше оповестено, че протестите на Съюза на собствениците в Слънчев бряг издавали липса на желание за диалог и незаинтересованост от решаване на проблемите в курортния комплекс.

 

От своя страна хотелиерите заявиха, че отстояват правата си до край. Ще входират в прокуратурата нова жалба заради въведените бариери, поискали са и среща с омбудсмана на републиката.