Новата му политическа принадлежност се пази в държавна тайна, отбеляза в \"Здравей, България\" депутатът от ДПС...

Към 30 април, когато трябваше ДПС да получи ¼ от държавната субсидия за 2011 година, получихме по-малко и това беше аргументирано с факта, че вече бивпият депутат от ДПС Касим Дал е заявил принадлежност към друга парламентарно представена партия. Това заяви в \"Здравей, България\" Лютви Местан, зам.-председател на ДПС.


Отговорът идва от финансовия министър Симеон Дянков, който твърди, че субсидията, която не е преведена на ДПС е отишла за партията, с която се идентифицира в момента Дал.


Аз съм в неведение коя е тази партия. В демократична България, управлявана от партия, заклела се в прозрачност, се оказва, че може д бъде държавна тайна новата принадлежност на Касим Дали или на който и да е от тези независими депутати, възмути се Местан.


От ДПС отправиха две запитвания към управляващите. Едното към министъра на финансите Симеон Дянков – защо е намаляла партийната субсидия, а другото - към Цецка Цачева - към кои политически сили са заявили принадлежност независимите депутати.
Имаме частичен отговор на първия въпрос, а Цачева каза, че не дължи тази информация, тъй като няма правно основание да я искаме. Това обаче не е така и ние й го припомнихме, каза Местан.


Няма да споря с Дянков дали прилага коректно закона, но му задавам въпроса защо след като той е онова лице, което разполага с информацията за новата партийна принадлежност на независимите депутати, упорито крие тази информация, каза още зам.-председателят на ДПС.


Той твърди, че може само да гадае към коя партия е декларирал принадлежност напусналият редиците на ДПС Касим Дал.Със сигурност не е в \"Синята коалиция\", не е в \"Атака\", не е в ДПС. Остават само опциите ГЕРБ и БСП, твърди Местан.