Това каза в „Здравей, България” председателят на ДКЕВР. Той допълни, че няма за какво да си подава оставката...

Поскъпване на тока няма да има до 1 юли 2012 година. Не трябва да има шокови увеличения, необходимо е да се правят редовни анализи по веригата. Това каза в \"Здравей, България\" председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев. 


Моята оставка няма да промени положението с цените, не виждам причина защо да ми я искат, каза още той.
Ако бяха удовлетворени исканията на всички по веригата за увеличение на тока, цената му трябваше да скочи с не по-малко от 15-16%, коментира Семерджиев.


Според него дружествата искат всички инвестиции, които правят, да ги поема потребителят, но председателят на регулаторния орган гарантира, че това не се случвало.


Не се чувствам по-слаб от монополистите, но се чувствам малко по-слаб от тях заедно с цялата комисия, защото когато започнахме да разглеждаме начина на работа на дружествата, се оказа, че  доста неща не са били известни. Започнахме да променяме проблемите един по един, каза Семерджиев.


На въпрос дали се надписват сметки от \"Топлофикация\", той отбеляза, че, ако това се случва, се случва на ниво дялово разпределение и не е пряко свързано с \"Топлофикация\".