Намерено количество е около 700 кофички разсад и около 50 – 60 възрастни растения...

Оранжерия за марихуана е разбита при операция \"Производителят\", която се провежда от ОД МВР Разград. Директорът на областната дирекция на МВР комисар Ивайло Йовчев съобщи, че общото намерено количество е около 700 кофички разсад и около 50 – 60 възрастни растения, но огледът продължава. Те са открити в две жилища в село Острово, Община Кубрат.

По първоначални данни в едното помещение са открити около 400 кофички разсад марихуана и около десет възрастни растения. На другото място все още не е уточнено намереното количество, тъй като огледът продължава.

 

\"Оранжерия е, с всички технически съоръжения, които са необходими – вентилатори за проветрение, специални лампи за осветление и развитие на растенията и т.н.\", каза комисар Йовчев.

Двете жилища са на едно и също лице, 56-годишен мъж от село Острово. В момента той е задържан и с него се провеждат първоначални разпити. Миналата година в Цар Калоян е имало подобен случай, но там количеството е било по-малко. За първи път намираме такова количество, каза комисар Йовчев. По случая ще се работи с Районна прокуратура Кубрат. /Агенция \"Фокус\"