Решението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

Софийският градски съд остави в ареста и 10-те задържани при акцията на МВР \"Защитените\".

Съдия Карамфила Тодорова прецени, че на всички задържани трябва да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение. На излизане от съдебната зала един от задържаните извика: \"Да живее Цецо Цветанов!\". Решението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

Припомняме, че по-рано днес съдът разгледа при закрити врата мярката на задържаните. Десетте арестувани при акцията на МВР са Михаел Николов - Мишо Кривия, Иван Ценков – Иван Турчина, Петър Николов – Пешо Крадеца, Николай Стойков – Ники Куфара, Любомир Крумов – Любо Гъзара, Стоян Иванов – Стоян Мозъка, Васил Узунов – Васко Заека, Александър Василев – Сашо Кюстендилеца, Илиян Вандов – Илиян Хрътката и Калин Воденичаров. Десетимата станаха известни със своите прякори, изброени от вътрешния министър Цветан Цветанов.

На 2 юли 10 души бяха задържани при опит за грабеж на банков клон на ДСК, който се намира в идеалния център на столицата срещу Народния театър \"Иван Вазов\". Операцията с наименование \"Защитените\" бе осъществена от криминална полиция под наблюдение на прокуратурата. Групата е разполагала със сериозен арсенал за подслушване на органите на реда. Тя е пристигнала вечерта на 2 юли около 23.00 ч. пред набелязания за обир клон на ДСК. Престъпниците са се оттеглили, видимо притеснени от нещо, но отново след това са се върнали малко след полунощ. Крадците са изкъртили камерите на сградата, но се е задействал шум, който ги накарал отново да избягат от местопрестъплението. Полицията е следяла действията на криминално проявените лица отдавна. При започналото преследване са задържани 10 души. /БГНЕС