...и говори ли добре този факт за българското общество?

Алексей Петров и Душана Здравкова застават един то друг и заявяват, че са представители на гражданското общество. Според политолога Татяна Буруджиева, ако тази тенденция продължи за тези президентски избори, по-голямата част от българските граждани ще предпочетат да са селско общество, а не гражданско.

 

По някакъв много странен начин са обвързани трите граждански кандидатури. Явор Дачков е в екипа на Меглена Кунева. Той е свързан с Алексей Петров, а той е свързан с Душана Здравкова. Дори и Явор Дачков да е нает като професионалист, таиз връзка става малко сложна с тези граждански кандидати. Това означава, че едни и същи хора пишат посланията на тези граждански кандидати и техните платформи. Виждате, че  даже не се морят да направят две  различни за двама кандидати, а ще си кандидатстват с обща. Това заяви още Татяна Буруджиева.

 

\"Престанахме да правим политика\", допълни още политологът.

 

Притеснителното е, че изборите за държавен глава се превръщат в терен, на който си уреждат отношенията хора като Петров и Борисов, заяви социологът Цветозар Томов. Той допълни, че този факт не говори добре за българското общество.

 

И Алексей Петров, и Борисов, и още много хора, които изпълзяха на българската политическа сцена се намират в зоната на ръба на закона в биографиите си. Ние не знаем дали са прекрачвали оттатък или не са. Аз се питам дали ние, българите, правим нещо добро за себе си, лансирайки подобни политически кариери в публичното пространство. Къде и в коя цивилизована страна гъмжи от бивши комунисти, от бивши ченгета, които се борят за всички постова в България? Нищо добро не чака страна, която се развива по този път, според мен. Това заяви в студиото на „Здравей, България\" Цветозар Томов.

 

Според Татяна Буруджева, спокойствието в публичното пространство относно предстоящите избори за държавен глава се дължи на това, че все още липсват  кандидатурите на основните опоненти – ГЕРБ и БСП, и на това, че вече ясните кандидатури не са в състояние да изострят кампанията.

 

Какво предвиждат още гостите в \"Здравей, България\" и ще има ли според тях наказателен вот от страна на гражданското общество срещу сегашното правителство – вижте във видеото.