Разказът на победителите от конкурса на \"На кафе\" и \"Love.net\"...

Екипите на \"На кафе\" и \"Love.net\" организираха конкурс за най-романтичната любовна история в интернет, които след множество изпитания и драматични обрати спечелиха Мая и Петър.

Историята на Мая е съвременна история за едно младо момиче от един малък провинциален град, което иска да избяга от миналото и да намери любовта. Годината е 2004-та. Мая тръгва за Италия, оставяйки родната си Мездра, един неуспешен петгодишен брак и току-що започнала любов с приятеля си от детските години – Симеон. Постепенно стотиците километри, които делят Рим и Мездра поохлаждат връзката им и след 4 години Мая стяга куфарите и се връща в България, все още сис Симеон, но все по-сама.  Тя решава да търси новата любов в сайт за запознанства. Снимката на Петър е от едно яхтено пристанище и Мая разпознава, че то е от италианското градче, където е живяла доскоро. Изпраща му писмо, че и тя може да му изпрати снимки с яхти и че дори може да му каже кое е пристанището. Въпреки че последните му любовни връзки са били от запознанства с чата, Петър е искрено впечатлен от разговорите с Мая и двамата решават да се срещнат.

Съдбата им поставя различни изпитания, но Петър все пак успява да се пребори за любовта на Мая въпреки последвалите заплахи от страна на бившия й приятел Симеон.

Така едно малко пристанище свързва сърцата на двама българи, които се оказва, че са живели в Италия на метри един от друг по едно и също време, без да забележат. Днес са щастливи заедно и се радват на дъщеричката си Карина.

Те преминаха през редица предизвикателства, но накрая точно те се оказаха победителите в конкурса и спечелиха лаптоп и романтично пътуване до Италия, от което се завърнаха преди броени дни заедно с 4-месечната Карина. Това е първото пътуване на бебето, което е устояло на полета и на обичайните за сезона горещини в Рим.

\"Когато стъпихме на италианска земя, започнаха да нахлуват спомени от живота ни тук, преди да се запознаем. Във въздуха витаеше смесица от аромати на кафе, пица, паста и много любов\", разказват Мая и Петър в студиото на \"На кафе\".

На втория ден от престоя си в Италия героите посветили на пристанището в малкото градче Нетуно, което ги е събрало. \"Отидохме на същия камък, където Пепи се беше снимал преди 3 години. Беше малко променено, но го намерихме, седнахме и се снимахме тримата\", сподели двойката.

За да чуете целия разказ за романтичното пътешествие на Мая и Петър – вижте видеото.