Разследването започна след сигнал на Нова ТВ как нощните клубове и дискотеки укриват данъци...

Над 50 милиона лева оборот са скрили от данъчните три от най-посещаваните дискотеки в София. Те бяха затворени при акция на НАП, МВР и прокуратурата.

 

Разследването започна след сигнал на Нова телевизия как нощните клубове и дискотеки в столицата укриват данъци в размер на милиони левове чрез манипулиране на касовите апарати.

 

Всяка сутрин между 8.00 и 9.00 часа идва инкасо кола с укрития от предишната нощ оборот на три от най-хитовите за последните години дискотеки в София. Пликовете с пари били складирани в специална стая със секретен достъп.

 

Трите дискотеки и хотелът, където се прибирал оборотът от тях, се управляват от двамата братя Светослав и Олег Атанасови. Срещу тях ще бъде повдигнато обвинение за данъчни престъпления, съобщиха от прокуратурата.

 

В ареста засега са само тяхната касиерка и управителят на фирмата за сервизно обслужване на касови апарати Румен Георгиев. Той е обвинен за манипулиране на паметта на фискалните устройства на трите дискотеки. Управителите на затворените дискотеки и охранителите им отказаха коментар.

 

Укритите милиони са влагани в бизнес с недвижими имоти и други развлекателни заведения. Прокуратурата започва разследване и за пране на пари.