До момента намерените доказателства на няколко косъма по тялото и в ръката на Яна...

Софийският апелативен съд остави в ареста Пламен Трифонов. Той е единственият обвиняем за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина в София. Вчера беше освободен вторият заподозрян Николай Русинов.

 

Въпреки че Пламен Трифонов остава в ареста, съставът на Софийския апелативен съд изрично подчерта, че събраните до момента доказателства не са достатъчни, за да бъде изготвен обвинителен акт или да бъде постановена осъдителна присъда.

 

До момента намерените доказателства на няколко косъма по тялото и в ръката на Яна, както и свидетелски показания на майка му, която твърди, че бил изнервен.

 

Източници на \"Календар\" обясниха, че любопитна подробност е, че тези косми не са с корен, т.е. няма как да бъде направен ДНК анализ, който да потвърди на 100%, че те са от тялото или главата на Пламен Трифонов.

 

Направен е единствено морфологичен анализ на въпросните косми, или с други думи - проверено е дали структурата им съвпада със структурата на космите на Трифонов. Адвокатът му заяви, че е напълно възможно те да се окажат нечии други.

 

Пред съда Пламен каза, че е невинен, не е извършвал убийство и не познава жертвата. Той остана единственият обвиняем за смъртта на Яна, след като преди ден полицаи и прокурори обявиха другият заподозрян Николай Русинов за невинен.

 

Според прокурорите Русинов свидетелствал, че е имал полов контакт с Яна малко преди смъртта й, че я оставил сама в парка и че със сигурност е била жива.

 

Думите му пък се потвърдили, след като от МВР проследили къде е бил телефонът му в часовете на смъртта и се оказало, че към 5.30 сутринта Николай е напуснал мястото, където Яна е била убита.

 

Интересното тук е, че такъв експеримент не е правен с телефона на скитника Пламен Трифонов, въпреки че той е иззет още при ареста му, потвърдиха столичните полицаи.