Обичта и сексуалното привличане са две коренно различни явления, които жените бъркат често...

Състоянието на влюбеност, тоест сексуалното влечение, което изпитваме към представител на срещуположния пол, продължава максимум една година, откриха експерти.

 

Обичта и сексуалното привличане са две коренно различни явления, които жените бъркат често. Тази неспособност да разграничат фантазията от истинската любов води до много проблемни връзки.

 

Според статистиката половината от браковете се разпадат на втората година, тъй като болшинството от мъжете и жените бъркат сексуалното привличане с искрената любов.

 

Какво е да си влюбен? Това не е непременно да изпитваш обич към някого, а химическа реакция, която протича в мозъка. Тя предизвиква производството на хормони, които са природни стимуланти и са няколко пъти по-слаби от кокаина. Този ефект трае не повече от година, обясниха специалисти.

 

Природата е така направена, че мъжът и жената да са заедно, докато създадат семейство. След бременността и раждането привличането започва да намалява и най-често в този период двойката се разделя. Така се обяснява явлението – може да обичате един човек, но да липсва хармония в секса, както и обратното – да не го обичате, но да правите страхотен секс. /БГНЕС