Той е бившият главен редактор на „Факел”, „Литературен вестник\" и автор на десетки стихосбирки

Писателят Румен Леонидов, който мнозина определят като скандален, е новото лице на рубриката „Звезден репортер" в „Календар" по Нова ТВ (от 29 август до 2 септември).

Бившият главен редактор на „Факел", „Литературен вестник\" и  автор на десетки стихосбирки, удостоени с престижни отличия за поезия, се впусна в тв журналистиката, предпочитайки да работи по теми, свързани с образованието и културата.

Творби на Леонидов са включени в различни антологии на българската поезия по света. Има публикации в САЩ, Великобритания, Русия, Италия, Унгария, Индия, Гърция, Сърбия, Австрия, Албания, Украйна, Молдова, Македония, Полша, Словения.

Понеделник, 29 август
В навечерието на 15 септември ще разберем знаят ли родителите, които, освен тетрадките, купуват на детето си задължително и мобилен телефон, че неговите магнитни вълни са опасни за подрастващите. Възпитават ли у тях култура да говорят по-малко по „подвижните" слушалки? Ще се срещнем с две майки, които са осигурил на децата си и специални GSM-протектори, с надеждата, че негативните въздействия ще са по-малки...

Вторник, 30 август
Ще издържат ли дребните книгоразпространители на конкуренцията на големите вериги книжарници и дали в кризата хората купуват българска литература?

Сряда, 31 август
Рразказ за Павароти от Павлово или бившия оперен певец Александър Александров, който е пял на Ла Скала. Той се е отказал от сцената и се е посветил на своята арт кръчма, без да е обърнал гръб на надеждата, че един ден пак ще се срещне с голямото изкуство...

Четвъртък, 1 септември
Кварталната градинка в \"Света Троица\" в близост до 43-о училище, в което освен звездния репортер Румен Лионидов, са учили и други звезди – като Йорданка Христова и Милица от „Тоника\". През пролетта те заедно с ученици от училището са засадили дръвчета. Няколко месеца по-късно обаче са изкоренени. Каква е равносметката на децата и на възрастните?

Петък, 2 септември

Разказ за новия проект на Георги Чапкънов, който прави паметник на Радой Ралин. Звездният репортер и камерата на „Календар" ще имат уникалния шанс да надникнат в ателието на Чапа, който рядко допуска хора в мястото, където \"свещенодейства\".


Първата българска звезда, приела предизвикателството да се включи в „Звезден репортер" и да разработи три различни репортажа, е Миро. Първият от тях е излъчен на 18 февруари 2009 г. След това в „Календар" се изявиха редица актьори, музиканти, спортисти, политици, журналисти и тв водещи. Николай Василев е първият действащ министър, станал звезден репортер от 20 до 24 април 2009 г.