Това пише алжирският вестник \"Ал Хабар\", цитирайки източник в силите за сигурност...

Редица членове на международната мрежа \"Ал Кайда\" са се оказали на свобода в Либия след фактическото падане на режима на Муамар Кадафи, пише алжирският вестник \"Ал Хабар\", цитирайки източник в силите за сигурност.

\"След бягството си от затвора привърженици на джихад са успели да се присъединят към \"Ал Кайда\", посочва изданието. Става въпрос за либийски терористи, които различни държави като Ирак, Афганистан и Сомалия са предали на предишното правителство на Джамахирията.


Алжир също така разполага с информация, че след началото на бунта такива терористи са попаднали и в редовете на въоръжената опозиция.


\"Тази ситуация засилва опасенията на Алжир, че привърженици на джихада преобладават в отрядите на въоръжената опозиция\", подчертава \"Ал Хабар\". Алжир има около 1000 км обща граница с Либия, но още не е признал Преходния национален съвет.


\"Редица фактори в политиката на Алжир във външните отношения и сигурността налагат да се изчака и да се избере по-благоприятен момент за вземане на такова решение, пише още вестникът. /РИА Новости