Най-мащабното музикално шоу събра стари приятели...

\"X Factor\" e сцената, на която се сбъдват мечти\". Този цитат на Васко Василев вече се доказа и в българското издание на музикалното шоу. Международните успехи за един от участниците вече са факт.

След петъчното излъчване на епизода на \"X Factor\" по Нова ТВ, 14-годишният Богомил Бонев беше забелязан от световните звезди Hurts. Музикантите, които това лято гостуваха за първи път в България, бяха впечатлени от изпълнението му на песента им \"Stay\" и публикуваха участието му в \"X Factor\" на своята фен-страница във Фейсбук с 812 000 почитатели.

Там видеото на Богомил за по-малко от 24 часа има близо 4 200 харесвания, стотици коментари от хора от цял свят и още повече разпространявания.

\"Вземете го с вас на турнето ви\", \"Невероятен талант и изпълнение\" и \"Страхотен глас, и то на 14-годишен\" са сред коментарите под изпълнението на Богомил. Негови почитатели вече има в Германия, Белгия, Холадния, Испания, Русия, Англия, Америка...

Съдбата на Богомил на музикалната сцена обаче все-още не е ясна, тъй като по регламент \"Х Factor\" допуска напред участници, навършили 16 години. Прецедент в шоуто ще бъде Богомил да продължи към следващия етап. С това лично се зае журито – Мага заяви твърдата си позиция да запознае със случая световните продуценти от \"Freemantle\", а Васко Василев пък обеща да се обади лично на своя приятел Саймън Коуел – създател на \"X Factor\"...

С дебютния си албум \"Happiness\" сформираното през 2009 г. британско синтпоп дуо Hurts, достига топ пет в осем европейски страни.  Момчетата, които днес вече имат няколко колаборации с известни звезди като Кайли Миноуг, дължат известността си освен на таланта и упорития си труд, на интернет и възможностите, които предлага виртуалното пространство. В YouTube дуото пускат аматьорски сниман клип към парчето си \"Wonderful Life\", което веднага се превръща в интернет сензация, а в последствие и в тотален световен хит.

Освен международни успехи, X Factor събра и стари приятели, изгубили следите си още като деца. След изпълнението на Мартин Петков на \"Мой Ангел\" на Сашо Роман, негов съученик го потърси чрез фен-страницата на X Factor във Фесйбук - http://www.facebook.com/xfactorbulgaria .

Мартин разплака журито както с песента си, така и с личната си история. Той е израстнал в дом за изоставени деца. Сега неговият приятел Стефан Митков вече знае къде е Мартин, когото търси от много време.