Мотивът му е, че сумата е дадена под натиска на групата на \"Наглите\"...

Бизнесменът Ангел Бончев си поиска обратно част от парите, дадени като откуп. Става въпрос за 157 хиляди евро, които той дари на фондация за борба с рака на гърдата.

Мотивът му е, че сумата е дадена под натиска на групата на \"Наглите\", а срещу нея трябваше да бъде освободена съпругата му Камелия.

Семейство Бончеви иска организацията за борба с рака на гърдата да им върне дарените пари. Като доказателство, че сумата е дадена под натиск бившият футболен президент на „Литекс\" прилага SMS, който го приканва да потърси организацията.

Според Бончеви номерът, от който е изпратен, е на похитителите им и парите са били предназначени за откупа на отвлечената Камелия. Със законната лихва сумата днес става 400 336 лева. Адвокатът на фондацията Димитрина Атанасова не пожела да отговори на куп възникнали въпроси.

Спортният шеф беше похитен и отвлечен на 21 срещу 22 май 2008 г. пред дома му в София. Нападателите му поискаха 10 милиона евро за живота му. Той прекара 50 дни в плен.

При предаването на 395 000 евро откуп бандитите взеха като заложник жена му Камелия, а Бончев беше пуснат, за да събира още пари. По настоящото гражданско дело бяха разпитани двама очевидци на въпросния SMS до Бончев да дари пари на фондацията, а адвокатът на семейството поиска разпит на още трима души – полицаите, които са били плътно до бизнесмена и специалист от института  по психология на МВР, който го е наблюдавал преди освобождаването на съпругата му.

Те ще свидетелстват за натиска и заплахата, които Бончев е усетил тогава, за да плати сумата под формата на дарение.