Случаят с фамилията на Цар Киро, връща лентата до грозна и незабравена сага - тази с клана Зрънкови...

Подробностите около нелепия инцидент, при който загина 19-годишният Ангел в Катуница тепърва ще се изясняват. Сега, когато то е повод за жителите на селото да искат изселването на фамилията Рашкови, в архива на Нова можем да си припомним друг нелеп случай.

Кадрите от видеото излъчихме на шести декември 2009-та. Те са от разследване на Диляна Гайтанджиева, което помогна за прилагането на закона. По онова време младежът, който кара с 220 километра в час по третокласен път, е на 18, няма книжка и се вози в мерцедеса на дядо си - цар Киро. Пред камерата на Нова Ангел Рашков заяви, че съзнава грешката си. Дядо му първоначално отказа да бъде сниман. Впоследствие прие среща с Диляна Гайтанджиева, документирана със скрита камера.

Откъс как я увещава да я \"черпи\" дрешки, ботушки, тя отказва. Накрая, когато му казва \"вие май не сте свикнали да ви се отказва\", той казва \"да\". 

Днес решението, за което настояват протестиращите в Катуница – фамилията на Цар Киро да бъде изселена оттам, връща лентата до цяла грозна и незабравена сага. Тази с клана Зрънкови.

През 2002-ра година момче от техния род умира след побой. Те отговарят с брадви и колове. И убийство – в масова разправа. Жертвата Георги Марков пада от групата на разтърваващите. Отприщената тогава междукланова война намира за кратко решение в изселването на Зрънкови от Видин. След безславна обиколка на страната - родата, навсякъде нежелана, се връща в къщите си в квартала \"Нов път\". С това и в правото си, гарантирано от конституцията, да живее където избере.