Към 12.15 часа в община Варна избирателната активност е сравнително ниска...

Към 12.15 часа в община Варна избирателната активност е сравнително ниска. От всички, имащи право на глас за президент и вицепрезидент са гласували 15.71%, а за кмет и общински съвет – 16.42%.

 

След спокойното начало на изборния ден започнаха да постъпват множество сигнали до избирателните комисии. В ОИК във Варна има официално получени 7 жалби, като основните оплаквания са от застъпници, които използват цветни баджове или такива с различни отличителни знаци на различните кандидати.

 

В община Дългопол има подадена жалба за това, че представители на един от кандидат-кметовете присъстват в изборно помещение с подготвени списъци и отмятат гласоподаватели.

 

От Районната прокуратура съобщиха за Нова телевизия, че работят по три сигнала – по два от тях е отказано да бъдат образувани предварителни проверки. По единия все още се работи.

 

Варненци и хората в общината гласуват за 16 кандидати за кмет, 47 листи с общински съветници с 1089 кандидати. Избирателните секции са 385, а хората с право на глас са 290 578 души.