През май взрив на газова бутилка отнесе къщата на 66-годишния Йордан Минчев...

Време на криза и безпаричие цяло село се вдигна, за да строи къща на крадливи съседи. Жителите на силистренското село Ветрен издигнаха нов дом на бедно семейство, въпреки че в селото няма къща, която да не пострадала от набезите му.

Дори и в най-смелите си очаквания едва ли някой във Ветрен си е представял, че на мястото на сринатата до основи кирпичена къща само за няколко месеца ще се появи дом.

През май взрив на газова бутилка отнесе къщата на 66-годишния Йордан Минчев. Експлозията срина със земята бащиния му дом и едва не погуби съпругата, дъщеря му и 26-годишен мъж.

Семейството живее в крайна бедност. Йордан, съпругата му Тодора и най-малката им дъщеря, 21-годишната Валя, преживяват от помощи и няколкото кози в двора.

Притиснати от недоимъка и безпаричието, съдбата не ги пожалила, отнемайки им и единственият покрив над главите. Тогава с помощта на кметството, чрез дарения от фирми, партии и съседни села, хората във Ветрен събрали 5000 лв. Дошли да помогнат кой с каквото може, въпреки че до тогава  всички  избягвали срещите с фамилията.

Хората в селото не скриват, че са пропищели от набезите на Йордан и семейството му. След поредната нагла кражба, този път на овце, кметът бил принуден да накаже Йордан и съпругата му публично, като ги накарал да минат през цялото село с овчите кожи на гърба.

Въпреки че и до днес бай Йордан нито за миг не се е покаял за стореното пред съселяните си, благодарение на тях се радва на истински дом. А дали именно този дом няма да сложи ново начало в живота му, единствено времето ще покаже.