\"Няма да подам оставка. Имам нужното образование да съм мениджър\"...

Преди дни икономическият експерт от КТ \"Подкрепа\" Мика Зайкова заяви в \"Здравей, България\", че председателят на УС на \"Холдинг БДЖ\" Владимир Владимиров може единствено да менажира детски градини и училища, тъй като е педагог по образование. Тъй като няма нужното образование за мениджър на железниците, му бе поискана оставката.

В тази връзка Владимиров поиска днес право на отговор в предаването, като донесе за доказателство нужните дипломи да заема този пост. Той категорично заяви, че няма да подаде оставка.

На въпрос защо, след като не подкрепят стачката, влаковете са спрели в началото на седмицата по решение на БДЖ, Владимиров заяви, че това е направено, защото загубите са станали прекалено големи.

\"Възстановяваме движението, защото искаме да направим пробив. Искаме влаковете да се движат, защото ще е необходимо технологично време да се завърнат клиентите на железниците към нея\", допълни Владимир Владимиров.

Ако няма стачка, той гарантира, че ще има и допълнителни влакове за празниците, така че всички хора да могат да пътуват спокойно.

\"Реформата в БДЖ се прави изключително сериозно и моля всички, които имат отношение към нея, да заповядат на среща с ръководството, за да им обясним всички детайли. Именно по времето на бившия транспортен министър Христо Мутафчиев БДЖ бе доведено до фалит\", заяви Владимиров в отговор на нападките му към сегашното ръководство на железниците и начина, по който се правят реформите.

На въпрос ще получат ли железничари заплатите си за празниците, Владимиров заяви, че всички служители на товарни превози и \"Холдинг БДЖ\" със сигурност ще ги получат.

\"Надявам се, че и тези на пътнически превози ще си ги получат. Със сигурност ще има аванси, но трябва да се знае, че ние сме на ръба на възможностите да изплатим пълния размер на възнагражденията\", поясни Владимир Владимиров. Именно затова призова стачкуващите да прекратят протестите, за да могат техните колеги, които работят, да получат заплатите си.