Така на първа инстанция приключи едно от най-шумните дела у нас.

Златомир Иванов, известен като Златко Баретата, беше осъден на 8 години затвор за организиране на група за разпространение на наркотици на територията на цяла България. Така на първа инстанция приключи едно от най-шумните дела у нас. 

Съдът счете, че са събрани достатъчно факти, които доказват вината на Златомир Иванов. Затова съдия Петър Гунчев отсъди \"виновен\" за Златко Баретата, както и за точно половината от останалите подсъдими. Въпреки че прокуратурата поиска 12 години затвор, съдът наложи 8 години на Златко Баретата. За виновни бяха признати само организаторите и ръководителите на групата. Обвинените за разпространители на наркотиците чуха \"невиновен\" от съдия Гунчев.
 
Златомир Иванов каза, че не е изненадан от присъдата и че със сигурност ще обжалва. На втора инстанция пък адвокатите му щели да представят нови обстоятелства.  

Златомир Иванов беше обвинен и за организиране на убийството на Румен Стефабнов – Алфа. По това обвинение обаче съдия Гунчев го оправда.

Златомир Иванов – Баретата беше арестуван още през 2009-та година. Според обвинението, той е ръководел престъпна група, наречена \"Фирмата\", която е  разпространявала наркотици на територията на цяла България. След акцията белезници щракнаха на ръцете на още 20 души. Златко Баретата престоя година и половина в ареста, а след това беше пуснат под домашен арест.