Според ръководството на академията охраната респектира младежите...

Студентите от Стопанската академия в Свищов са едни от най-строго пазените в цялата страна. След поредния инцидент в столичния Студентски град, при който загина 19-годишно момче, ръководството на Стопанската академия в крайдунавския град нареди общежитията да се пазят от въоръжена охрана. 

 

Според ръководството на академията охраната респектира младежите и не им позволява да нарушават правилата в общежитията.

 

В студентските общежития в Свищов живеят 1300 души. Пред всеки от осемте блока денонощно дежурят по двама въоръжени мъже. С бойни оръжия, палки и белезници охраната следи дали се спазват редът и дисциплината в общежитията. 

 

,,Въоръжената охрана при нужда се обажда на свои колеги – ние имаме такава група за бързо реагиране, която би могла да окаже веднага съдействие на живеещите в блока за отстраняване на възникнали проблеми, инциденти и т.н.", каза Венцислав Танев – зам. ректор на Стопанската академия.

 

Студентите от крайдунавския град не се притесняват от въоръжената охрана. Според тях така контролът е по-строг, а опасността от трагични инциденти – далеч по-малка.

 

Според правилата до 10 часа вечерта всички, които не живеят в общежитията, трябва да напуснат сградата. В противен случай се намесва охраната.

 

От студентския съвет твърдят, че животът в свищовските общежития е добре организиран, а въоръжената охраната единствено следи нещата да не  излизат извън контрол.

 

Репортер: Боряна Цветкова