В Мадан днес се оказа денят за масово разплащане на вересии от миньорите...

И в Мадан прокуратурата започна разследване на „ГОРУБСО" и дейността на бившия собственик на предприятието Валентин Захариев. Проверката ще трябва да установи, защо не са плащани заплатите на работниците и кредитите и дали в случая става въпрос за умишлен банкрут.

А как продължава животът в миньорското градче, след като в събота работниците получиха всичките си пари, а „ГОРУБСО" се сдоби с нов собственик?

В Мадан днес се оказа денят за масово разплащане на вересии от миньорите. В квартално магазинче откриваме Емил, който с гордост премахва името си от тетрадката с длъжници.

„Нямам думи, то се вижда. Всичко е хубаво вече. Всичко е добре, след като има пари в джоба. Разплатихме се", заяви с усмивка Емил пред нашата камера. Той сподели, че е оставил в магазина 400 лева.

Магазинерката допълни през сълзи, че вече няма длъжници в дебелата тетрадка с вересии.

Емил пък едва сдържайки емоциите си, иска да ни покаже в дома си изненада, която е приготвил за съпругата си петте им деца. Той е купил нова пералня, тъй като жена му от три месеца пере всичко на ръка.

След това бързо допълва, че от изплатените забавени заплати от „ГОРУБСО" за първи път от месеци насам успял да сбъдне желанието на съпругата си Теменужка да отиде на фризьор.

„Щастливи сме и не само ние, ами и целия град са щастливи", заключи Теменужка.

Вижте повече във видеото.

Репортер: Анелия Веселинова