Четиримата осъдени от „Наглите” трябва да изплатят общо 915 000 лв. на останалите похитени...

Четиримата осъдени от „Наглите" ще трябва да изплатят и общо 915 000 лева на всички похитени. Обезщетение няма да получи единствено Румен Гунински. За неговото отвличане няма достатъчно доказателства, че е извършено от групата на „Наглите", реши съда.

Според съда жертви на „Наглите" са Илиян Цанев, Мехмет Чакър, Михаил Краус, Джорджо Марков, Денислав Величков, Ангел Бончев, съпругата му Камелия, Георги Георгиев, Васил Маникатов, Киро Киров, Борислав Атанасов и е направен опит за отвличането на Борислав Динев. Оказа се, че единствено за похищението на Румен Гунински няма достатъчно факти. Затова и всички подсъдими за неговото отвличане бяха оправдани.

Обвинителната теза по отношение на отвличането му се крепяла единствено на показанията на Любомир Димитров, дадени в досъдебната фаза, от които той след това се отрича. Освен това, заради прокурорски гаф, беше провален следственият експеримент, който да докаже коя е къщата, в която е държан Румен.

„Ние ще подадем протест пред апелативния съд, защото смятаме, че обвинението и за това престъпление беше доказано по един безспорен начин", коментира прокурор Близнакова.

По-голямата част от похитените бяха разочаровани от факта, че половината подсъдими са обявени за невинни.

Още по темата - във видеото.

Репортер: Надя Ганчева