Бяло прахообразно вещество и лъжица с утайка са намерени в хотелската стая на покойната певица.

Бяло прахообразно вещество и лъжица с бяла утайка са били намерени в хотелската стая на покойната Уитни Хюстън. Това става ясно от окончателния доклад от аутопсията на певицата. В доклада не се посочва изрично, че веществото, открито в банята, е било кокаин.

Детективите, разследващи смъртта на Уитни Хюстън на 11-ти февруари в хотел в Бевърли Хилс обаче посочват, че за пристрастеността на Хюстън към кокаина говорела перфорацията на носа й.

В доклада пише още, че в организма на певицата е имало кокаин, следи от марихуана, медикаментите ксанакс, както и флексерил, който помага за отпускане на мускулите, и бенадрил, който се взима при алергии. Специално кокаинът  е бил открит при анализ на сърцето и на крайниците на певицата.

Докладът представя подробно и последния ден от живота на певицата, когато тя се оплакала от дразнене в гърлото. Нейни асистенти са й предложили да си вземе вана, преди да се подготви за участие в парти, предшестващо връчването на наградите Грами.

В банята на певицата е била намерена отворена бутилка шампанско. Очевидно Хюстън е била оставена сама в стаята си от асистентката й, която отишла да вземе нещата за партито. Когато се върнала след по-малко от час, открила безжизнената певица с лице към дъното на ваната.