Съставките на жълтия кантарион имат благотворно влияние върху мозъка...

Соковете от билки са използвани още в древността. Индианците в Северна Америка дъвчели лечебните треви, за да извлекат полезните им съставки. До началото на 20-ти век обаче соковете от билки остават незаслужено пренебрегнати от науката. Ренесансът им започва в началото на миналия век, когато се появяват първите билкови сокове от жълтурче, коприва и подбел.

 

Доктор Райна Томова, специалист по вътрешни и клинична хомеопатия, обясни в 'На кафе", че традиционно се е считало, че жълтият кантарион, наричан „магическата билка", гони магии и носи светлина на човешкото тяло. Билката има ефект върху психиката и тялото.

 

Съставките на жълтия кантарион имат благотворно влияние върху мозъка, хормоните, действат дезинфекциращо, дори упояващо и болкоуспокояващо. Билката подсилва и сърдечния мускул.

 

Основното приложение на сока от жълт кантарион е срещу лека форма на депресия и няма негативните ефекти на антидепресантите. Сокът помага и при гастрит, при язвена болест, както и при спазми при стомашно-чревния тракт.