Децата от тях ще бъдат разпределени в другите училища и детски градини...

 

Вторично земетресение с магнитуд от 4 по Рихтер разлюля района на Перник, София, Благоевград, Кюстендил и Монтана. Епицентърът е бил на 20 километра от столицата.

 

След земетресенията оценката на щетите показва, че най-сериозно е пострадало село Дивотино на 5 километра от Перник. 15 къщи там са необитаеми и са оградени с полицейски ленти, 50 души са без подслон. Късно тази вечер в селото се очакват 20 фургона и 25 палатки. Пострадалите къщи в Дивотино са 300, само две от тях са застраховани. 

 

В Перник започна разчистването на бетонните отломки от сгради. От сутринта кранове премахват отчупени парчета от покривите и от сградите. Кранове и екипи на пожарната работят и по сградите на училищата и детските градини. Шест учебни заведения са необитаеми. 

 

От понеделник децата от тях ще бъдат разпределени в другите училища и детски градини. Поредна тежка нощ очаква града. Много от хората предпочитат да спят в колите си на паркингите пред блоковете.

 

В същото време в Перник започнаха и абитуриентските балове. Полицейски екипи са в готовност да изведат празнуващите 12-токласници от ресторантите в случай на нов трус. 

 

Репортер: Христо Калоферов