Те настояват да се ускори разследването на причините за инцидента...


Готова е ДНК-експертизата на биологичния материал, намерен на мястото на взривовете край Сливен. Резултатите сочат, че става дума за тъкани от Станимир Костов. Информацията е от източници на Нова телевизия в Окръжната прокуратура на Ямбол. Открити са и други останки, които тепърва ще се изследват.

 

Близките на загиналите при взривовете край Петолъчката са готови на гражданско неподчинение. Те настояват да се ускори разследването на причините за инцидента.

Хората се събраха край базата, за да се уверят дали ще пристигнат допълнителни специализирани екипи, които да продължат търсенето.

Близките на тримата работници все още не могат да си обяснят защо се бави разследването на инцидента от 5 юни. Кирил, синът на Станимир Киров се върна преди няколко дни от Шотландия, където работи, за да бъде до своите близки.

Според него случилото се е „пародия" и допълва: „Това не е първия инцидент в България, виждате и наводнения от човешки грешки, язовири, хора си отидоха, докато всеки седи в домовете си и си мълчи това ще продължава."

Роднините на тримата мъже не приемат версията за човешка грешка или небрежност преди експлозиите.

На това мнение е и Галина, дъщеря на Николай Гочев: „Не е никаква човешка грешка за мен. За мен всичко бе насочено, за да може всичко да замине във въздуха и да бъдат прикрити следи."

Хората настояват за ускоряване на работата по издирването на следи от тримата, в противен случай ще блокират пътя.

Движението по главния път София Бургас в участъка от Петолъчката до Лозенец е разрешено, но само за транзитно преминаване.

 

Вижте повече във видеото.