Синхронът днес е много по-добър, коментира Николов...

Четвърти ден продължава гасенето на пожара на Витоша. Пожарникарите и служителите на горските стопанства прокараха над 6 километра просеки в резервата "Бистришко бранище".

 

Главен комисар Николай Николов обясни в Новините на Нова, че все още пожарът не е овладян. По думите му няма нужда от повече доброволци. Синхронът между доброволците е много по-добър от първия ден, когато имаше недоразумения, призна Николов и поднесе извинение.

 

Измервателната станция е монтирана до кметството в Бистрица. Екип от експерти следи дали има замърсяването на въздуха в района. До момента стойностите на вредните газове са в нормата.

 

Тази сутрин имаше леко задимяване, но дори и тогава показателите бяха под нормата, увериха от РИОСВ. Концентрацията на въглероден окос е много ниска, казаха ескпертите.

 

Специалистите са категорични, че засега няма място за притеснение. Показателите на станцията на Копитото също са в нормата.

 

Остават последните 200 метра от просеката, които трябваше вече да са прокопани. Не се знаят колко още часа ще са нужни на пожарникари и доброволци, за да ги прокопаят.

 

490 души все още продължават работи. От тях 150 са доброволци. Ще се включат и хеликоптери заради обявения код „оранжево". Няма нужда от допълнителни хора, които да се включат.

 

Репортер: Михаела Карабельова