Брюксел ни натиска да направим нещо добро за самите себе си, каза лидерът на ДСБ...

 

На управляващите от ГЕРБ им остава само да обявят истинска война на мафията след последния доклад на Европейската комисия за страната ни. Това заяви в ефира на „Здравей, България” лидерът на ДСБ Иван Костов.

 

„По времето на Тройната коалиция Атанас Атанасов каза, че мафията си има държава – България. Това продължава да е валидно”, коментира Костов.

 

Той определи последния доклад като „огромен упрек” за страната ни.

 

„От Брюксел ще продължават да ни натискат, за да направим нещо, което е добро за самите нас”, заяви лидерът на тъмносините. И допълни, че е „за” това механизмът за наблюдение да продължи.

 

За поредния вот на недоверие към правителството

 

„Опозицията иска вот на недоверие срещу себе си в някакъв смисъл”, каза Костов.

 

Той подчерта, че партията му няма да гласува нито „за”, нито „против” вота, защото „и ГЕРБ, и „Коалиция за България” искат той да бъде сметен под лятната ваканция”.

 

„Всички са много заинтересовани това да свърши още тази седмица, но обсъждането на проблемите ще продължи още поне година и половина – до следващия доклад на ЕК”, категоричен бе депутатът.

 

За терора в Бургас

 

Костов бе категоричен, че управляващите трябва да създадат план за действие след терористичния атентат на летището в Бургас. В зависимост от това каква ще бъде официалната ни позиция, можело да се наложат някои промени в определени закони.

 

„В доклада за националната сигурност в момента има едно изречение за тероризма. Документът трябва да бъде изтеглен и преработен и, ако се налага, да се преразпределят парични средства”, коментира още Костов.

 

Той не подкрепи изказването на главния секретар на МВР Калин Георгиев, че нашите служби са също толкова добре подготвени, колкото колегите си от ЦРУ и Мосад, но са доста по-нископлатени от тях.

 

„Българските служби нямат опита, нито необходимата техника за борба с тероризма, защото ние досега не сме били мишена”, заключи Костов.

 

Целия разговор с лидера на ДСБ гледайте във видеото.