Според изпълнителя конкуренция в музикалните среди на България няма...


За да се качи един изпълнител на сцена, трябва да има сърце и трябва да има отношение към хората, които стоят пред него, защото това са хората, които го правят да бъде това, което е, да върви напред”, убеден е Стефан Илчев.

Той разкри, че за него е било изключително емоционално и дори се е просълзил на концерта  в памет на загиналите деца по пътищата, когато на сцената са се качили децата от публиката.

„Човек не трябва да показва много емоция, защото публиката беше просълзена. Много е деликатна ситуацията. В същото време трябва да се внуши на тези хора, че има смисъл от това, което се върши, да им предаде силата, с която се е качил той на сцената”, отговори Стефан на въпроса как се пее за деца, които вече ги няма, и за живота, който е твърде близо до смъртта.

Стефан Илчев е организатор и на двата благотворителни концерта за Ади – 19-годишното момиче от Бургас с рядък злокачествен тумор.

„Не се познавам с нея, дни преди концерт се запознах с баща й. Моя приятелка, която е в съседния вход  до Ади в Бургас, ме попита дали имам желание и аз веднага откликнах. Точно за 20 минути имахме Летния театър, имахме озвучаването, което остана след „Бургас и морето” и вече четирима потвърдили изпълнители. Организацията отне не повече от една седмица”, разкри Стефан Илчев.

Според изпълнителя конкуренция в музикалните среди в България няма:  

Много малко останаха певците в България. Всички го правят, за да бъдат известни, което е пълно безумие за мен, защото човек трябва да бъде известен с таланта си, а не с това, че е показал част от тялото си.”

Той не скри, че трудности все пак има, като посочи, че няма закони за авторската музика.

„Това обаче няма да ме спре да пея”, категоричен е Стефан.

„Човек, когато се чувства на прага на отчаянието, трябва да намира винаги сили в себе си, да търси позитивното, да продължава, защото има за какво да се живее този живот”, заключи изпълнителят.

Целият разговор в студиото, както и последния му клип гледайте във видеото.