НЗОК все още не е превела парите за лечението на израелските граждани след атентата на 18 юли

Националната здравноосигурителна каса все още не е превела на бургаската болница парите за лечението на израелските граждани след атентата на 18 юли. В Бургас директор на травматологичен центъра на една от най-големите израелски болници обменя опит с българските си колеги.


По думите му, въпреки че нямат опит при подобни ситуации, нашите медици са действали професионално.


35-те пострадали при атентата се възстановяват успешно. Периодът за рехабилитация и най-вече за психическото им възстановяване ще продължи дълго.


„По последни данни 76 000 - 78 000 лева. Това е по ценоразпис за чужди граждани. На този етап нямаме резултат от така предложената финансова сметка във връзка с разходите, които бяха направени по лечението на израелските туристи”, обясни д-р Георги Матев, директор МБАЛ-Бургас.


„Когато работите по инстинкт и резултатите са толкова добри, вие просто сте се справили, но следващия път може би няма да сте такива късметлии, затова трябва да сте добре подготвени. Необходимо е създаването на система за работа, която да активира с едно телефонно обаждане всички институции”, каза от своя страна д-р Дрор Софер от Израел.