Американският държавен секретар постъпи в болница, след като й беше открит съсирек

Държавният департамент на Съединените щати официално обяви, че държавният секретар Хилари Клинтън е изписана от болница в Ню Йорк. Съобщението дойде след няколко часа на противоречиви данни за местоположението на държавния секретар.

Хилари Клинтън беше заснета от телевизионни екипи как напуска болницата заедно със съпруга си и бивш президент Бил Клинтън и дъщеря им Челси. Впоследствие се оказа, че тя била откарана в съседна сграда за изследвания. Едва след това е била формално изписана, откъдето идват и първоначално противоречивите информации за местоположението й.

Според лекуващите лекари Клинтън се възстановява добре и е нетърпелива да се завърне на работа.

Държавният секретар постъпи в болница на 30 декември, след като при рутинен преглед беше открит съсирек. Той създаваше потенциална опасност да попадне в мозъка и да предизвика мозъчен удар.

Въпреки че Хилари Клинтън няма да продължи да води американската дипломация при втория мандат на Барак Обама, здравословното й състояние е обект на сериозно внимание. Тя е смятана за сериозен кандидат на демократите, ако реши да се състезава за поста президент на САЩ през 2016.