Причината е в недостатъчната профилактика

Зачестяват случаите на деца, които развиват усложнения след прекарани вируси, отчитат лекари. Причината е в недостатъчната профилактика.

Затова специалисти от „Пирогов” започват серия от безплатни профилактични прегледи. Те ще се провеждат всяка последна събота на месеца. Екип от ортопеди също ще преглежда безплатно за плоскостъпие и гръбначни изкривявания.

„Това, което ни направи впечатление в последните месеци, е, че много често посещенията на дечица са вече в усложнено състояние, след прекарани вирусни заболявания в ушите, гнойни отити, които вече налагат стационарно лечение и последващи оперативни намеси”, обясни д-р Асен Меджидиев.

Специалистите напомнят, че усложненията при децата могат да се развият в рамките на часове. Затова е препоръчително родителите да търсят консултации дори когато детето е напълно здраво.

„Едно детенце може да е напълно здраво, но провеждайки точна и навременна имунопрофилактика, въобще да не се стига до най-баналните вирусни инфекции и остри възпалителни заболявания”, обясни д-р Асен Меджидиев.

Всяка последна събота от месеца лекари от „Пирогов” ще преглеждат профилактично деца, напълно безплатно.

Консултациите утре ще се провеждат от 09:00 до 16:00 часа. Необходимо е само желаещите да се запишат предварително на телефон 915 44 79.

Повече по темата може да гледате във видеото.

Репортер: Деница Суруджийска