За това разкара в ефира на „Събуди се” д-р Георги Гайдурков

Прекаляваме ли с мазнините? Твърде често ли ядем месо? Правилно ли се храним? Тези въпроси са особено актуални след празниците. 

 
Известно е обаче, че гладът може не само да ни помогне да отслабнем, но и да ни излекува.
 
За гладолечението пред камерата на „Събуди се” разказа д-р Георги Гайдурков - един от последователите на Лидия Ковачева.
 
Той има диплома по традиционна медицина. Години наред е работил в отделението по хемодиализа в болница „Света Анна". 
 
„В детството ми боледувах от катари на горни дихателни пътища. Съответните интервенции и антибиотици увредиха стомаха ми. Накрая получи невралгичен синдром, който постепенно в годините хронифицира. Тогава потърсих алтернатива и се срещнах с легендарната Лидия Ковачева. Тя ми предложи това, което тя самата практикуваше - разтоварване на плодове, така че да може организмът да изчисти токсините, натрупани през предходния период”, разказва д-р Гайдурков. 
 
И так,а със скептицизма на лекар и надеждата на пациент, той се подлага на гладолечение. 
 
Според лекаря заболяванията се лекуват в зависимост от своята давност, а самото лечение преминава в три етапа.
 
В първия пациентът трябва да се храни само със сурови плодове, зеленчуци и ядки. След това в менюто се добавят варива. В третия етап, според д-р Гайдурков, пациентът е напълно излекуван, но трябва да си изработи специален модел на хранене. 
 
При този начин на лечение не се препоръчва пълен глад. Освен това, програмата трябва да бъде препоръчана и съставена от специалист.
 
Още по темата гледайте във видеото.