Гледайте рази събота в „World stories: малки истории от големия свят”

Как руски учени съединиха човешкия ум с този на машините и как строителството на кораби се превърна в най-новия бизнес в Бангладеш – това са само част от историите, които ще разкаже водещият Живко Константинов в тазседмичния епизод на “World stories: малки истории от големия свят”.

 

Съботното пътешествие ще започне от Кения, където ще разберем как кметът на столицата се опитва да легализира проституцията, но среща остра обществена реакция. От Кения отплаваме към Бангладеш, известен по света като гробище за кораби. Група предприемачи обаче обръщат посоката на вятъра и вместо да разрушават, започват да създават кораби, превръщайки строителството на плавателни съдове в изключително успешен бизнес. Веднага след това репортерът Фернандо Мендоса ще ни отведе в една величествена катедрала в мексиканския град Пуебла, в която се намират реликви на възраст повече от 400 години.

 

И още – как един лондончанин каза „Сбогом” на английската столица, за да стане фермер в Румъния, и какво е новото научно откритие на руските учени, което позволява да се управлява компютър само с мисловни процеси.

 

„World stories: малки истории от големия свят” – всяка събота от 07.30 с водещ Живко Константинов.